Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/sabaq/domains/sabaq.net/public_html/engine/classes/mysqli.class.php on line 155 Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/sabaq/domains/sabaq.net/public_html/engine/classes/mysqli.class.php on line 155 پرسش و پاسخ » سبق ـ استاد شيخ محمدسعيد نقشبندي
پرسش و پاسخ 6 تير 1391

معامله‌هایی که در سطح جامعه به صورت شرطی انجام می‌شود حکمش چیست به صورت مشخص بسیاری افراد مذهبی اقدام به فروش ماشین10میلیونی برای دو ماه به مبلغ 12میلیون مي‌كنند و می‌گویند به شخصیّت‌های دینی هم رجوع کرده‌اند و ازنظر شرعی بلا اشکال است حتی از حضرت شیخ هم نام می‌برند. لطفاً راهنمایی فرمایید !

  

پاسخ:


اين نوع معامله ـ به تصريح علماي بزرگ مذهب ـ  حلال و بدون اشكال است (شبيه خريد كالاهاي قسطي است)، البتّه بدان شرط كه صيغۀ معامله به طور صحيح و مستقل۱ گفته شود و قيمت پيشنهادي هم...

[ نظرات: 0 ] [ ادامۀ مطلب ] [بازدیدها: 4937]
پرسش و پاسخ 6 تير 1391

لطفاً در مورد بيمۀ اتومبيل (گرفتن بيمه براي اتفاقات و حوادثِ رانندگي از قبيل تصادفات با اشخاص يا اتومبيل ديگر) توضيح دهيد و بفرماييد كه آيا حلال است يا حرام ؟


پاسخ:

sabaq.net

گرچه بيمه بر اساسي شرعي استوار نيست و معامله‌اي كاملاً شرعي محسوب نمي‌شود(چون گاهي يكي از طرفين بدون دليل سود مي‌برد امّا از آنجا كه اسلام بر واقعيّات تكيه دارد و به اقتضاي ضرورت زمان، گروهي از علماي معاصر اسلام، چند نوع بيمه از جمله بيمۀ درمان،حوادث و اتومبيل را جايز و بيمۀ عمر و نمونه‌هاي آن را حرام اعلام كرده‌اند.   

 

 

[ نظرات: 1 ] [بازدیدها: 6828]
پرسش و پاسخ 6 تير 1391

من حدود دو سالی هست که به یك شهر غریب آمده‌ام و اینجا بجز شوهرم کسی ندارم و از دوری خانواده‌ام خیلی زجر می‌کشم و اصلاً نمی‌توانم با این موضوع کنار بیايم چون خیلی به خانواده وابسته بودم هميشه در فکر آنها هستم می‌خواستم بدانم غریبی اجری دارد، شاید به خاطر اجرش بهتر با این موضوع کنار بیايم؟ البته این را هم بگوبم که رفتار شوهرم هم با من چندان خوب نيست.


پاسخ:


بر اساس حديث هرچه بر سر مؤمن مي‌آيد ـ حتّی اگر خاري هم باشد كه در پايش فرو مي‌رود ـ نزد خداوند براي او اجر دارد مشروط به صبر و بردباري ورزيدن و ناسپاسي نكردن. غربت هم چنين است و مؤمني كه بردباري كند و مشكلات آن را تحمّل كند، خداوند پاداشي نيكو به وي عطا خواهد كرد. همچنين كساني كه ...

[ نظرات: 0 ] [ ادامۀ مطلب ] [بازدیدها: 3795]
پرسش و پاسخ 6 تير 1391

چرا نمازهای ظهر،عصر،مغرب و عشا که دارای تشهّد وسط هستند رکعت‌های بعد از تشهّد(تحیات) در آنها به صورت کوتاه و فقط باخواندن سورۀ حمد پایان می‌یابد و سورۀ دیگری در آن خوانده نمی‌شود؟ و دیگر اینکه چرا نمازهای جماعت ظهر و عصر با صدای آرام و همزمان با امام خوانده می‌شود اما نمازهای جماعت صبح، مغرب و عشا دو رکعت اوّلشان با صدای بلند و بعد از امام ولی رکعت‌های بعد از تشهّد وسط ، با صدای آرام و همراه امام خوانده می‌شود ؟


پاسخ:


روش و شيوۀ خواندن نمازها، مطابق روش پيغمبر اكرم(ص) است و ايشان آنها را به همين كيفيت مي‌خوانده‌اند. اين اعمال را اصطلاحاً تعبّدي مي‌خوانند، اعمال تعبّدي اعمالي هستند كه شكل و شيوۀ انجام آنها صرفاً ...

[ نظرات: 0 ] [ ادامۀ مطلب ] [بازدیدها: 5877]
پرسش و پاسخ 15 خرداد 1391

بعضی از خانمها دوران قاعدگیشان 15 روز به طول می‌انجامد،آيا باید نمازهایی که به خاطر طولاني شدن قاعدگی خوانده نشده دوباره خوانده شود یا نه ؟

 

پاسخ:

 

اگر زن از همان زمان بلوغ قاعدگيش 15 روز طول كشيده باشد، همان پانزده روز قاعدگي او محسوب مي‌شود و در آن ايّام نمازي بر او واجب نيست؛ اما اگر زمان قاعدگي او افزايش پيدا كرده باشد(مثلا قبلا يك هفته يا پانزده روز بوده باشد و بعداً يك يا چند روز به آن افزوده شود) بايد در پي درمان باشد و تا ...

[ نظرات: 0 ] [ ادامۀ مطلب ] [بازدیدها: 4417]
پرسش و پاسخ 15 خرداد 1391

اگرشخصی دچار افکار هوس‌آلود شود و در کنترل خود ناتوان باشد و شرایط ازدواج نداشته باشد دچار چه گناهی شده ؟ این افکار فقط ذهنی است و گاه با تصور بعضی شخصیتهاست. و البته می‌دانم که مامؤاخذه می‌شویم به خاطر آنچه در قلبهامان می‌گذرد واقعاً در کنترلش ناتوان شده‌ام لطفاً مرا راهنمایی كنيد!

 

پاسخ:

  

در شريعت اسلام، خيالات و افكاري كه به ذهن خطور مي‌كند، اگر خوب و مثبت و در جهت كار خير باشد، ثواب دارند،حتی اگر به منصۀ ظهور نرسند، اما اگر بد و منفي و خلاف و در جهت اعمال غير شرعي باشند،تا زماني كه بدون اختيار صورت گيرد،گناهي ندارد ولي اگر شخص آن افكار را به اجرا درآورد، يا به اختيار خود به خيالپردازي و افكار خلاف بپردازد مرتكب گناه شده و براي طرد و بي‌اثر كردن و يا رفع اين گونه افكار و خيالات،اين دستورات مفيدند:

  1. كم‌خوري و مخصوصاً پرهيز از...
[ نظرات: 0 ] [ ادامۀ مطلب ] [بازدیدها: 6766]
پرسش و پاسخ 15 خرداد 1391

اگر شخصی که عمری عبادت کرده، در سانحه‌ای ناگهاني فوت شود و فرصت گفتن شهادتين پيدا نكند آیا کافر از دنیا می‌رود؟


اگر دختری در دوران پریودی بمیرد و نتواند اشهد بگويد تکلیفش چسیت؟

 

پاسخ:

  

اصولاً ايمان در قلب و درون افراد قرار دارد و شهادتين، براي ابراز و اقرار است و اگر كسي كه قلباً مؤمن است، فرصت گفتن شهادتين پيدا نكند، ايمان قلبي، او را كفايت مي‌كند و خداوند اعمال خير هيچكس را ضايع و بدون اجر نمي‌گرداند.

sabaq.net

بر زبان آوردن شهادتين در زمان قاعدگي اشكالي ندارد، و زنان مي‌توانند در اين ايام شهادتين را بر زبان جاري كنند. 

 

 

[بازدیدها: 12604]
پرسش و پاسخ 15 خرداد 1391

گرفتن وام دانشجویی يا وام ازدواج با سود 4 درصد جايز است یا خیر ؟ اين بهره معمولا كارمزد ناميده مي‌شود.

 

پاسخ:

  

گرفتن هيچ وامِ با بهره‌اي ـ حتی با بهرۀ يك درصد و كمتر از آن ـ جايز نيست. اگرچه گفته مي‌شود اين مبلغ بهره نيست و كارمزد است، اما با توجّه به اين كه معلوم نيست مبلغ وام چگونه تهيه شده و چون بيشتر وام‌ها از درآمد بانك‌ها و بيشتر درآمد بانك‌ها از طريق معاملات ربوي كسب مي‌شود، وام حرام است. نيز به نظر مي‌رسد اين مبلغِ اضافه، بهره است كه بنا به مصلحت آن را كارمزد ناميده‌اند ـ والله اعلم. sabaq.net

[ نظرات: 0 ] [بازدیدها: 5358]
پرسش و پاسخ 15 خرداد 1391

من چند سال است که در یک کارخانه کار می‌کنم، مقداری پول پس انداز کرده‌ام صاحب کارخانه خودش از من خواسته پولم را به ایشان بدهم که با آن کار کنند و ماهانه مبلغی را با میل و رضایت خود به اینجانب بدهد.


1. این آقا مبلغی را پیشنهاد کردند که ماهانه به صورت ثابت در ازای پولم به من بدهد از آنجا که با میل و رضایت خود این کار را انجام می‌دهند آیا این پول حرام است؟


2. از آنجا که اين آقا می‌خواهد با این پول کار کند در صورتی که مبلغی که ماهانه می‌خواهد به من بدهد مشخص نباشد حلال است یا حرام؟

 

پاسخ:

  

اينگونه معاملات در صورتي جايز است كه ربوي نباشد، مبلغ ثابتي(به عنوان ماهانه) تعيين نشود و طرفين در سود و زيان معامله شريك باشند. به عبارت ديگر اگر شما دقيقاً در جريان معاملات قرار بگيريد و در سود ...

[ نظرات: 0 ] [ ادامۀ مطلب ] [بازدیدها: 4319]
پرسش و پاسخ 27 ارديبهشت 1391

در مورد روزۀ ماهِ رجب توضیح دهید و بگویید چه روزهایی در این ماه مبارک را روزه بگیریم و فضايل آنرا بگویید و چرا روزه ماه رجب سنّت است ؟ و وقایع ماه رجب را بگویید!


پاسخ:


رجب،يكي از ماه‌هاي حرام است(چهار ماهِ محرّم، رجب، ذيقعده و ذيحجّه ماه‌هاي حرام هستند) ماه‌هاي حرام در اسلام حرمت ويژه‌اي دارند و در اين چهار ماه جنگ و خونريزي حرام است و مسلمان بايد حرمت اين چهار ماه را نگهدارد و بيش از پيش از گناه پرهيز كند، خداوند در قرآن كريم مي‌فرمايد: « إِنَّ عِدَّةَ الشُّهُورِ عِندَ اللّهِ اثْنَا عَشَرَ شَهْرًا فِي كِتَابِ اللّهِ يَوْمَ خَلَقَ السَّمَاوَات وَالأَرْضَ مِنْهَا أَرْبَعَةٌ حُرُمٌ ذَلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ فَلاَ تَظْلِمُواْ فِيهِنَّ أَنفُسَكُمْ...» (توبه/36): در حقيقت ‏شمارۀ ماه‏ها نزد خدا از روزى كه آسمانها و زمين را آفريده در كتاب [علم] خدا دوازده ماه است از اين [دوازده ماه] چهار ماه [ماه] حرام است، اين است آيين استوار، پس در اين [چهار ماه] بر خود ستم مكنيد(و از نافرماني پرهيز كنيد)... .

بر اساس حديثي كه در سنن ابوداود آمده گرفتن روزه در ماه‌هاي حرام ...

[ نظرات: 1 ] [ ادامۀ مطلب ] [بازدیدها: 20437]
[<<]  [1 2 3 4 5 6 7 8 ]  [>>]