Deprecated: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead. in /home/sabaq/domains/sabaq.net/public_html/engine/classes/mysqli.class.php on line 155 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/sabaq/domains/sabaq.net/public_html/engine/modules/show.full.php on line 242 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/sabaq/domains/sabaq.net/public_html/engine/classes/comments.class.php on line 186 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/sabaq/domains/sabaq.net/public_html/engine/classes/comments.class.php on line 186 آيا تكان دادن انگشت سبّابه در هنگام تشهّد جايز است؟ » سبق ـ استاد شيخ محمدسعيد نقشبندي
آخرين نوشته‌ها 20 آذر 1389 نسخۀ قابل چاپ

بسمه سبحانه و تعالی

 

ـ آيا جنباندن و تكان دادن انگشت سبّابه در هنگام تشهّد جايز است ؟

 

پاسخ: امام بيهقي گفته است: تحريك(جنباندن) انگشت شهادت(سبابه) در جلوس تشهّد بايد صِرف اشاره كردن به آن باشد نه تكان‌دادن آن تا (عمل نمازگزار) معارض و مخالف حديث ابن‌زبير از امام احمد و نسائي و ابن‌حبّان نگردد:

 

« كان (ص) يُشيرُ بِالسَّبابَةِ وَ لا يُحَرِّكُها وَ لا يُجاوِزُ بَصَرُهُ إشارَتَهُ » و اصله في مسلم. الخ.

 

الفقه الإسلامي و ادلّته؛ الدكتور وهبة الزحيلي، الجزء الأوّل، صص 718 ـ 717 .

 

ترجمۀ حديث:

 

«رسول اكرم (ص) (در هنگام تشهّد) با انگشت سبابه اشاره مي‌كرد و آن را تكان نمي‌داد و نمي‌جنباند و نگاه وي از محلّ اشاره‌اش فراتر نمي‌رفت».  اصل اين حديث در صحيح مسلم آمده است.

   در كتاب الصلاة  ابن خزيمه حديثي آمده است دربارۀ حركت‌دادن انگشت و پس از نقل حديث، اين عبارت آمده« قال أبوبكر ليس في شيء من الأخبار يُحرِّكُها إلا في هذا الخبر زائد ذكره» يعني در هيچ حديث ديگري غير از اين حديث سخن از حركت‌دادن انگشت نرفته است.

    بنابر اين روشن گرديد كه تحريك و جنباندن انگشت سبابه در تشهّد ـ كه اخيراً در ميان گروهي انتشار يافته است ـ عملي بي‌پايه و دليل و سندِ آن، سست و ضعيف است.

 

    نيز از حضرت استاد موحّد ـ قدّس سرّه ـ شنيدم كه فرمود: « بَلْبَلَه (جنباندن انگشت) بدين صورت، مبطل نماز است». 

 

    اللّهُم اهدنا لِسبِيلِكَ وَ خُذْ بِناصِيَتِنا إلي ما فِيهِ رِضاكَ ـ آمين.

 

محمّدسعيد نقشبندي

  

21/7/1387

 

[بازديدها: 9135] مطالب مشابه:
  • حكم استعمال موسيقي و گوش كردن به آن چيست؟
  • دو پرسش درباره نمازها
  • صفحۀ نخست
  • حُكمِ آزاردهنده و سب‌كنندۀ پيغمبر (ص)
  • دربارۀ احسان
  • دربارۀ تراويح
  • چرا حضرت عمر ـ رض ـ درخت بيعت الرضوان را ق ...
  • فضيلتِ زيارتِ روضۀ مباركِ پيامبرِ اكرم (ص ...
  • حکم شرعی برداشتن ابرو چیست ؟
  • دربارۀ حديث قرطاس
  • سید زکریا حسینی در تاریخ: 13/11/1389 - 18:47 گفت:
    سلام علیک
    بنده زکریا حسینی هستم و در مورد تحریک سبابه در تشهد تحقیق مفصلی را نوشته ام و چون این مطلب را در سایت شما دیدم دوست داشتم که آن را هم برای شما بفرستم و مورد استفاده قرار گیرد اگر آن را هم در سایت خود قرار دهید نیکوست که به سایر دوستانم سفارش کرده ام که تحقیقات بنده را در سایتهای خویش قرار دهند. در سایت زیر سایر تحقیقات بنده هم موجود هستند اگر آنها را هم بگذارید مانعی ندارد. همچنین اگر با جناب شیخ (حفظه الله تعالی) رابطه دارید سلام بنده را به ایشان برسانید.
    و السلام علیک و رحمه الله و برکاته
    http://www.4shared.com/dir/QnSMvcwK/_sharing.html
    [پاسخ]
    هه‌ورامان در تاریخ: 9/11/1390 - 19:10 گفت:
    سلاوي خواتان له‌سه‌ر. له ناخي دله‌وه سوپاسي مامؤستاي به‌ريز و هاوريكاني ده‌كه‌م و له خواي گه‌وره داواكارم له خزمه‌ت كردني ئيسلام و موسولمانان و شه‌ريعه‌تي ئيسلامدا سه‌ركه‌وتوو بن.

    ــــــــــــــــــــــــــ

    پاسخ مدير سبق:

    سلام الله عليكم

    منيش سوپاسي جه‌نابت ده‌كه‌م و له خواي گه‌وره داواكارم سه‌ربه‌رز و سه‌ركه‌وتوو بي.

    وفقكم الله و ايّانا لما يحب.
    [پاسخ]
    ارسال نظر
    نام :
    ایمیل :
    کد امنیتی :
    تصویر كد امنیتی
    ریست کد
    ثبت کد :